dilluns, 16 de gener del 2012

CASTELL DE MONTSORIU





De la pàgina web. oficial del Castell de Montsoriu
Situat al cim d’un turó de més de 600 metres, al peu del Montseny i a tocar de les Guilleries, a cavall dels municipis d’Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, dins la comarca de la Selva, Montsoriu domina la vall de la Tordera i tot el corredor mediterrani de Girona a Granollers. Aquesta envejable situació el va portar a ser la seu militar dels vescomtes de Cabrera en el moment que aquesta nissaga era de les més poderoses del país i de la Mediterrània, al costat de Pere III, el Cerimoniós (s. XIII).
Si bé les primeres referències escrites daten de l’any 1002, Montsoriu ja havia estat un recinte ocupat pels ibers. Més tard va esdevenir un centre de defensa i d’estratègia durant més de cinc-cents anys i fou un punt de referència de la noblesa catalana i una fortalesa inexpugnable per la seva impecable construcció i pels sistemes de defensa. Al llarg de la història va patir nombroses ampliacions fins als segles XIV i XV, i la seva funció militar va evolucionar per esdevenir residència palau, moment en què el castell va arribar a la seva màxima esplendor amb una estructura que és la que actualment pot contemplar el visitant.traductor catala


Situado en la cumbre de un cerro de más de 600 metros, al pie del Montseny y a tocar de las *Guilleries, a caballo de los municipios de Arbúcies y Sant Feliu de Buixalleu, dentro de la comarca de la Selva, Montsoriu domina el valle de la Tordera y todo el corredor mediterráneo de Girona en Granollers. Esta envidiable situación lo trajo a ser la sede militar de los vizcondes de Cabrera en el momento que esta alcurnia era de las más poderosas del país y de la Mediterránea, junto a Pere III, el Ceremonioso (s. XIII).
Si bien las primeras referencias escritas datan del año 1002, Montsoriu ya había sido un recinto ocupado por los íberos. Más tarde aconteció un centro de defensa y de estrategia durante más de quinientos años y fue un punto de referencia de la nobleza catalana y una fortaleza inexpugnable por su impecable construcción y por los sistemas de defensa. A lo largo de la historia sufrió numerosas ampliaciones hasta los siglos XIV y XV, y su función militar evolucionó para acontecer residencia palacio, momento en que el castillo llegó a su máximo esplendor con una estructura que es la que actualmente puede contemplar el visitante.

6 comentaris:

Ramon Roura ha dit...

Hola Anna, molt bones fotos d'un castell amb molta història.

elrincondeanita ha dit...

Interesantes encuadres!! me gusta, muy bonitas!!!...y siempre es bienvenida una buena explicación. Gracias...se te echaba de menos.
Saludos.

Anònim ha dit...

La segunda foto con mucha arte-idea.
Sabes?, en mi pueblo existe ese apellido.
Saludos

Anna ha dit...

Sí Ramón, algunes de les seves parets murmuren la seva història.
Petonets.

Anna ha dit...

Gracias, Anita, por tus siempre reconfortantes comentarios.Un bello lugar, sin duda, para visitar.
Un abrazo.

Anna ha dit...

Amigo Roig, no me extraña que te guste la segunda, justo el pico que se ve es "Les Agudes", dónde tantas veces he ascendido y del cuál tengo montones de fotos.
Buena percepció colega.
Un besazo.